Parterapeut Psykoterapeut Sexolog Parterapi Nordsjælland Helsinge Hillerød

Sara Maitsland

Blog

Blog

Flirt vs. utroskab -Hvor gaar graensen til julefrokosten?!

Posted on December 10, 2014 at 4:30 PM


Flirt vs. utroskab -Hvor går grænsen til julefrokosten?! 


Rigtig mange kender det.. Julefrokosterne står for døren og der er mulige flirts i luften.


Nogle glæder sig, nogle mærker et stik af jalousi og andre frygter at nu skal parforholdet stå sin prøve. GYS!

Men er det overhovedet selve julefrokosten der er så farlig? Måske er det egentlig fordi vi nu bliver konfronteret med, om vi har prioriteret rigtigt i tiden optil.. Havde vi nu ikke prioriteret fjernsynet så højt, arbejdet eller rengøringen, så havde partneren måske følt sig mere værdsat.. fået mere opmærksomhed.. Pokkers! Nu frygter vi måske for konsekvenserne..


Hungrer partneren efter den bekræftelse, vi ikke har formået at give dem i den seneste tid? Havde vi komplimenteret dem mere, krammet dem mere, kysset dem mere, prioriteret dem højere, så faldt de måske ikke for fristelsen derude? Er vores angst for julefrokosten derfor blot et tegn på, at vi ikke har gjort os umage nok? Maybe..

Det ved vi bedst selv.. Men så er det bare om at komme ind i kampen! Gøre en indsats allerede i dag, vise at vores partner betyder noget for os.. hvorfor give en anden chancen for at komme os i forkøbet?


Huske at sende vores partner godt af sted til festlighederne, med kys, opmærksomhed og kærlighed i erindringen.. der er jo ingen grund til at sende en sulten hund af sted på kødmarkedet, vel?


Overalt kan vi møde spændende energier og flirt, det er såvel i hverdagen som til fest. Flirt behøver slet ikke være et fy-ord, hvis blot man husker at have respekt for sin partner.

Der er jo helt klart forskel på en uskyldig legende flirt uden at have nogen decideret hensigt, og på at flirte med undertoner der viser en intim hensigt eller ønske om mere.

Men hvad er flirt og hvad er utroskab?


Utroskab kan være hvis man kysser med en anden.. andre mener at det først er utroskab hvis det involverer sex. De fleste tænker at det kræver noget fysisk kontakt at være utro, men ikke alle er enige.. en flirt på nettet.. dele intime tanker med andre.. Nogle kan flirte og kende grænsen, andre risikerer at lade sig rive med..

Men hvor går grænsen? Hvornår er man utro og hvornår gør man sin partner ked af det..? That´s the big question! Jeg skal ikke sidde her og gøre mig til dommer for hvor grænsen går, for den er meget forskellig fra person til person. Dog kan jeg stærkt anbefale at tage snakken om hvor grænsen går for jer.


Ofte vil svarene være hypotetiske, da man sjældent på forhånd kan vide hvordan man vil reagere, men det er også helt ok at genevaluere med tiden.. for måske ændres din holdning til visse ting. Men dét I kan gøre er, at tale om hvordan det føles for jer hver især lige nu.


Tag nogle eksempler op, jer to imellem og mærk efter..


Er det ok at din partner kalder en anden for søde ord?

Er det ok at din partner kysser en anden? Hvad med af samme køn? Med eller uden tungeberøring?

Er det ok at din partner har samleje med en anden?

Er det ok at din partner krammer længe med andre? Og hvad er længe?

Er det ok at din partner dyrker oralsex med en anden (i undersøgelser tyder det på, at mange ikke mener at dette er utroskab.. hvad mener du?)

Er det ok at din partner danser, måske tæt, med en anden? Hvor mange danse efter hinanden er ok?

Er det ok at din partner giver sin kollega et smæk i numsen når han/hun går forbi?

Er det ok at din partner sex-chatter med andre, så længe det ikke bliver fysisk?

Er det ok at din partner sidder og taler med den samme i flere timer til en fest?

..fortsæt selv listen.


 

Denne grænse-snak handler ikke om at lave en ”forbuds-liste”, det er en snak hvor man lærer hinandens grænser bedre at kende.. 


Vi har jo alle vores frie valg og kan handle som vi vil, men det er vigtigt at have i tankerne, at alt vi gør, kan have konsekvenser.


Hver en handling vi kaster os ud i her i livet, har en konsekvens.. er vi villige til at overskride partneres grænse og tillid, så må vi vide at det kan have sin pris, stor som lille. Det er et valg.

Ens partner har en grænse for hvad denne kan tolerere.. Dermed ikke sagt at der bliver lavet et decideret forbud, men at hvis du vælger at overskride dennes grænse, vil dette sikkert have en konsekvens der ikke gavner jeres parforhold. Måske vil partneren blive trist og trække sig fra dig i en periode .. måske var det lige dét, der gjorde at grænsen var nået og det fører til en skilsmisse.. hvem ved.. men hvordan skal vi vide hvor hinandens grænser går, hvis vi ikke tør tale om dette?!


Som sagt, så har vi jo alle forskellige grænser, da vi har forskellige ting med i bagagen. Vi kan ikke blot gå ud fra, at vi i et parforhold på forhånd, er enige om grænserne.. men vi kan forsøge at respektere dem så vidt muligt og ellers vælge at tage konsekvensen deraf.

Lad os tale med vores partner om, hvor dennes grænse går, så vi kan kigge hinanden i øjnene efter julefrokosten. Valget er selvfølgelig op til den enkelte. Tingene kan bare ikke gøres om.


Brug i stedet energien inde i parforholdet, i stedet for udenfor parforholdet. Hvis vi nu husker at flirte noget mere med vores partner i hverdagen, så er parforholdet fyldt op på denne front -så er fristelsen derude til julefrokosten nok lidt nemmere at modstå.


-Ønsk din partner god fornøjelse til festlighederne, send evt. en sød sms til partneren derhjemme midt på aftenen og glæd jer så til at flirte videre med hinanden når I kommer hjem igen ;-)- Af Sara Maitsland


www.sara-maitsland.dk

 

 

 

Categories: None