Parterapeut Psykoterapeut Sexolog Parterapi Nordsjælland Helsinge Hillerød

Sara Maitsland

Blog

Blog

Bliv bedre til at sige fra og få mere energi!

Posted on October 5, 2014 at 6:05 PM


Bliv bedre til at sige fra, stå ved egne behov og få mere energi:


Kan jeg tillade mig det..?? Ej, ej.. jeg burde nok bare følge de andre, det er nok bedre.. eller hvad?!.. Det kan til tider være svært at kommunikere sine behov ud til omverdenen på en respektfuld måde, for hvad vil de andre så tænke og sige om dig?! Det kan være en fordel at tænke på det som en win-win-situation. Der er større chancer for at du får opfyldt dine behov, samt at dine nærmeste slipper for at skulle være tankelæsere, hvis nu de havde lyst til at glæde dig.


Tænk på fordelene ved at udtrykke sig klart og at stå ved sig selv, i forhold til ulemperne ved ikke at gøre det.. Ja muligvis vil nogle blive irriterede over at du pludselig vil markere din mening, og ja det er egentlig ret nemt ikke at skulle tage ansvar selv.. men husk dernæst på, at mange også vil respektere dig for at have en mening og turde stå ved den, samt du ”risikerer” at få det du længe har hungret efter –det giver energi og selvrespekt. Tænk grundigt over, om det ikke ville være bedre, at blive elsket for den du er, end den du ikke er?! 


For at give udtryk for, hvad man ønsker og ikke ønsker i sit liv, er det nødvendigt, at man rent faktisk selv er bevidst om disse behov… ellers er det blot hen imod ”vækfra”. Man ved måske hvad man ikke vil have.. Men hvad er det så man ønsker?! Det handler om at mærke godt efter i sig selv, hvad det er man længes efter her i livet og turde sige det højt.


 Andre kan simpelthen miste tilliden til dig, hvis ikke de kan finde ud af hvad du i virkeligheden mener og står for. Det handler om at tage sig selv og sit liv alvorligt –Hvis ikke DU tager dig selv alvorligt, hvorfor skulle andre så gøre det?! 


Vi har alt for længe været i flinkeskolen og hvor har det lige ført os hen? Behagesyge er nærmest blevet en folkesygdom.. Vi søger de gode følelser som accept og anerkendelse kan give. Forsøger at undgå konflikter og uro, som nogle gange kan medføre dårlig stemning og svære følelser. I vores iver efter at please andre mennesker tilsidesætter vi egne behov.. men hvorfor er deres behov vigtigere end vores egne??? Vi vil blive suget for energi hvis kun vi følger andres behov.. at give og give uden at forlange noget igen. Tænk på et batteri der afgiver energi, mon ikke det trænger til opladning af og til? Jo.. Sådan fungerer vi mennesker også. Vi er ikke en uudtømmelig kilde af energi og ressourcer. Der skal fyldes på igen –og måden hvorpå vi får energi igen er forskellig fra person til person. Kun du selv ved hvordan du igen får energi –så vær opmærksom på at kommunikere det ud til din omgangskreds.. for hvordan skulle de ellers vide det? 


Tag ansvar for dig selv og egen livsglæde. Det handler om accept eller forandring, du bestemmer selv.. ;-)

 


- Af Sara Maitsland 


www.sara-maitsland.dk

Categories: None